You are here

PULSES

 

We are excited to bring back PULSES: A TMS Introductory Workshop in Vancouver, Canada.

This two (2) day training certificate seminar is designed for new and interested TMS providers, researchers and technicians and includes hands-on training with TMS partner devices.

Physicians 
In support of improving patient care, this activity has been planned and implemented by Amedco LLC and the Clinical TMS Society. Amedco LLC is jointly accredited by the Accreditation Council for Continuing Medical Education (ACCME), the Accreditation Council for Pharmacy Education (ACPE), and the American Nurses Credentialing Center (ANCC), to provide continuing education for the healthcare team. Credit Designation Statement – Amedco LLC designates this live activity for a maximum of 13.75 AMA PRA Category 1 CreditsTM. Physicians should claim only the credit commensurate with the extent of their participation in the activity.

This program includes:

  • Neuromodulation: Evolution of rTMS into Psychiatry: History and where rTMS fits
  • Clinical Efficacy of rTMS for Depression
  • Practical Administration of rTMS for Depressed patients
  • Hands-on Device Training & questions with several TMS devices, education on the application of protocols with devices, and practical education with finding treatment location using methods discussed in lectures
  • A post-test and assessments.

Attendees will also have the ability to participate in an interactive Q&A Panel with Pulses faculty. Those who pass the test are awarded a certificate of completion.

Date/Time: Wednesday, February 20 - Thursday, February 21, 2019 | 7:00 am to 5:00 pm

Location: JW Marriott Parq Vancouver

Vancouver PULSES Schedule:*

Wednesday, February 20, 2019

8:00am - 8:45am Registration Opens - Breakfast
8:45am - 9:00am Introduction and Review of Schedule
Presented by: Michelle Cochran, MD
9:00am - 9:45am
CME - 45 MINS
TMS: History, Basic Principles and Practical Considerations
Presented by: Anthony Barker, PhD
9:45am - 10:45am
CME - 60 MINS
Evolution of rTMS: Review of Research
Presented by: Linda Carpenter, MD
10:45am-11:00am Break
11:00am - 11:45am
CME - 45 MINS
Practical Administration - Office
Presented by: Kimberly Cress, MD
11:45am - 12:30pm
CME - 45 MINS
Practical Administration - MT and Location
Presented by: Michelle Cochran, MD
12:30pm - 1:30pm Lunch
1:30pm - 2:15pm
CME - 45 MINS
Practical Administration - Daily TX: Particulars & Beyond
Presented by: Suzanne Kerns, MD
2:15pm - 3:00pm
CME - 45 MINS
Practical Administration - Extending, Tapering and Beyond
Presented by: Richard Pitch, MD
3:00pm - 3:15pm Break
3:15pm - 4:15pm
CME - 60 MINS
Promising Indications Apart from Depression
Presented by: Mohamed Abdelghani, MD
4:15pm -5:15pm Reception with Faculty

 

Thursday, February 21, 2019

7:00am - 7:45am Breakfast
7:45am - 8:00am Orientation
Presented by: Suzanne Kerns, MD
8:00am - 8:45am
CME - 45 MINS
Seizures-Educate, Prepare, Prevent and Monitor
Presented by: Brian Smith, MD
8:45am - 9:30am
CME - 45 MINS
Essential Insurance and Financial Matters
Presented by: Max Okasha, MD
9:30am - 9:45am Break and Group Photo
9:45am - 10:15am
CME - 45 MINS
Live Demonstration - Finding Location of Treatment
Presented by: Michelle Cochran, MD
10:15am - 10:45am
CME - 30 MINS
Hands-On Demonstration of Devices #1
Presented by: All Faculty
10:45am - 11:15am
CME - 30 MINS
Hands-On Demonstration of Devices #2
Presented by: All Faculty
11:15am - 11:45am
CME - 30 MINS
Hands-On Demonstration of Devices #3
Presented by: All Faculty
11:45am - 12:30pm Lunch
12:30pm - 1:00pm
CME - 30 MINS
Hands-On Demonstration of Devices #4
Presented by: All Faculty
1:00pm - 1:30pm
CME - 30 MINS
Hands-On Demonstration of Devices #5
Presented by: All Faculty
1:30pm - 2:00pm
CME - 30 MINS
Hands-On Demonstration of Devices #6
Presented by: All Faculty
2:00pm - 2:15pm Break
2:15pm - 3:00pm
CME - 45 MINS
Exam
3:00pm - 5:00pm
CME - 120 MINS
Review Exam and Q&A
Presented by: All Faculty
6:00pm Annual Meeting Welcome Reception

*Topics and Speaker are subject to change.

2019 Pulses Workshop Pricing:

Participant Type

General Registration
(Nov. 1, 2018 – Jan. 31, 2019)

MEMBER NON-MEMBER
Prescribing clinicians: MD's. NP's and some PhD's. $2,000 $2,100
Non-Prescribing clinicians: Medical assistants, technicians, medical students/residents and researchers. $1,500 $1,600
Business Attendee: Other interested parties. business executives, advertisers, vendors, etc. $3,000 $3,250

* Registration for PULSES: A TMS Introductory Workshop does not include registration to the 2019 Clinical TMS Annual Meeting.

CLICK HERE to register for the PULSES WORKSHOP today.