You are here

PULSES London - Schedule

PULSES: London Workshop Schedule

Friday, 5 July 2019 – 7.5 hrs. CME

ROOM

7:30am – 8:00am

PRE-CONFERENCE REGISTRATION OPENS
BREAKFAST (breakfast thru 10:30 am)

Mountbatten

8:00am – 8:10am

Pre-Conference Introduction to Technician Education

The following technician lectures are for non-MDs, technicians and business associates. - Suzanne Kerns, MD

Mountbatten

8:10am – 8:55am

TECHNICIAN LECTURE – The Basics: Biology of Depression and TMS related Neuroanatomy - Robert Sammons, MD

Mountbatten

8:55am – 9:40am

TECHNICIAN LECTURE – TMS 101 - Lauren Valencia, LCSW

Mountbatten

9:40am – 10:00am

MAIN REGISTRATION FOR PULSES
BREAK

Mountbatten

10:00am – 10:10am

Welcome - Michelle Cochran, MD

Mountbatten

10:10am – 11:10am
60 MINS CME

TMS: How it Works, History & Engineering - Anthony Barker, PhD

Mountbatten

11:10am – 12:10pm
60 MINS CME

Evolution of rTMS: Review of Clinical Basics and Research

Linda Carpenter, MD

Mountbatten

12:10pm – 12:30pm

BREAK

Mountbatten

12:30pm – 1:15pm
45 MINS CME

PRACTICAL: Office Administration/Patient Selection - Randy Pardell, MD

Mountbatten

1:15pm – 2:00pm

LUNCH

Mountbatten

2:00pm – 2:45pm
45 MINS CME

PRACTICAL: MT & Location- Presented by Michelle Cochran, MD

Mountbatten

2:45pm – 3:45pm
60 MINS CME

PRACTICAL: Daily TX – Particulars & Protocols - Suzanne Kerns, MD

Mountbatten

3:45pm – 4:00pm

BREAK

Mountbatten

4:00pm – 5:00pm
60 MINS CME

PRACTICAL: Extending, tapering, following, re-Intro, what if it didn’t work

Richard Pitch, MD

Mountbatten

5:00pm – 5:45pm
45 MINS CME

PRACTICAL: Seizures/Avoiding Risks - Brian Smith, MD

Mountbatten

5:45pm – 6:45pm

CLINICAL TEST - on your own time

Required for all clinicians and optional for technicians.

Mountbatten

Saturday, 6 July 2019 – 6.5 hrs. CME

ROOM

8:00am – 8:45am

BREAKFAST

Mountbatten

8:50am – 9:00am

Day 2 Welcome & Orientation of the day - Suzanne Kerns, MD

Mountbatten

9:00am – 10:00am
60 MINS CME

Promising Indications Apart from Depression - Todd Hutton, MD

Mountbatten

10:00am – 10:45am
45 MINS CME

Essential NHS & Financial Matters

Mohamed Abdelghani, MBBCH, MSc, MRCPsych

Mountbatten

10:45am – 11:00am

Group Photo in front of Faraday Statue

Outside

11:00am – 11:15am

BREAK

Mountbatten

11:15am – 12:30pm
75 MINS CME

Speed Dating with Devices (10-15 minutes per station)

Maxwell Lib.

12:30pm – 1:15pm

LUNCH

Mountbatten

1:15pm – 1:45pm
30 MINS CME

LIVE DEMONSTRATION: Finding Treatment Location - F3

Maxwell Lib.

1:45pm – 2:15pm
30 MINS CME

LIVE DEMONSTRATION: Finding MT

(per device manufacturers w faculty oversight)

Maxwell Lib.

2:15pm – 3:15pm
60 MINS CME

Hands-On Experience – Device of YOUR Choice, more time finding MT

Maxwell Lib.

3:15pm – 4:45pm
90 MINS CME

Q & A with Faculty

Mountbatten

4:45pm – 6:15pm

Cocktail Party

Maxwell Lib.

*The schedule is subject to change.

The Clinical TMS Society does not certify their regulatory compliance, nor does the society either warrant, condone or promote any of the device companies, devices, or approaches.