You are here

PULSES Vegas - Schedule

Saturday, January 25, 2020
7:00am - 7:45am
Main Registration for PULSES Conference & Breakfast
7:45am – 8:00am
Welcome
Presented by Michelle Cochran, MD
8:00am – 9:00am
TMS: History, Basic Principles and Some Practical Considerations
Presented by Anthony Barker, PhD

1 hr CME

9:00am – 10:00am
Evolution of rTMS: Review of Clinical Basics and Research
Presented by Linda Carpenter, MD

1 hr CME

10:00am – 10:15am
Break
10:15am – 11:00am
PRACTICAL: Office Administration/Patient Selection
Presented by Kimberly Cress, MD

0.75 hr CME

11:00am – 11:45am
Lunch
11:45am - 12:00pm
Group Photo
12:00pm – 12:45pm
PRACTICAL: MT & Location
Presented by Michelle Cochran, MD

0.75 hr CME

12:45pm - 1:45pm
PRACTICAL: Daily TX – Particulars & Protocols
Presented by Randy Pardell, MD

1 hr CME

1:45pm - 2:00pm
Break
2:00pm – 3:00pm
PRACTICAL: Extending, tapering, following, re-Intro, what if it didn’t work
Presented by Richard Pitch, MD

1 hr CME

3:00pm – 3:45pm
PRACTICAL: Seizures/Avoiding Risks
Presented by Brian Smith, MD

0.75 hr CME

3:45pm – 4:00pm
Break
4:00pm – 5:00pm
Promising Indications Apart from Depression
Presented by Mohamed Abdelghani, MD

1 hr CME

5:00pm – 6:00pm
Essential Insurance & Financial Matters
Presented by Todd Hutton, MD

1 hr CME

6:00pm – 7:30pm
Optional - Saturday Evening Cocktail Party
Online TEST
Attendees to complete Clinical Test prior to the next day – score of 80% required for CME
Sunday, January 26, 2020
7:00am – 7:30am
BREAKFAST
7:30am – 7:45am
Day 2 Welcome & Orientation of the day
Presented by Michelle Cochran, MD
7:45am – 9:15am
Review of Course Test and Open Questions

1.75 hr CME

9:15am – 9:30am
Break
9:30am – 11:00am
Speed Dating with Devices

(10-15 minutes per station)
1.5 hr CME

11:00am – 12:30pm
LIVE DEMONSTRATIONS: Finding MT – Your Choice of Devices

1.5 hr CME

12:30pm – 1:15pm
Lunch
1:15pm – 3:00pm
OPEN TIME – your choice of devices – with faculty assistance

1.5 hr CME

3:00pm
Official End of Day

 

*The schedule is subject to change.

Physicians
In support of improving patient care, this activity has been planned and implemented by Amedco LLC and the Clinical TMS Society. Amedco LLC is jointly accredited by the Accreditation Council for Continuing Medical Education (ACCME), the Accreditation Council for Pharmacy Education (ACPE), and the American Nurses Credentialing Center (ANCC), to provide continuing education for the healthcare team.
Credit Designation Statement – Amedco LLC designates this live activity for a maximum of 14.50 AMA PRA Category 1 CreditsTM. Physicians should claim only the credit commensurate with the extent of their participation in the activity.