You are here

PULSES Las Vegas: Schedule

Saturday, January 22, 2022
6:45am - 7:15am
Main Registration for PULSES Conference & Breakfast
Room: 
Foyer
7:00am - 7:15am
Welcome
Presented by Randy Pardell, MD, DFAPA, President of CTMSS
Room: 
Roman I
7:15am - 8:30am
TMS: History, Basic Principles and Some Practical Considerations
Presented by Professor Anthony Barker, BEng, PhD, FIET, FIPEM
Room: 
Roman I

1.15 hrs CME

8:30am - 9:45am
Basic Science to Clinical Practice: Repetitive TMS Becomes a Psychiatric Therapy
Presented by Linda Carpenter, MD
Room: 
Roman I

1.15 hrs CME

9:45am - 10:00am
Break
10:00am - 11:00am
Practical Administration of TMS for Depressed Patients, Part I
Presented by Kimberly Cress, MD
Room: 
Roman I

1 hr CME

11:55am - 11:15am
Grab LUNCH (provided) & return to lecture hall
11:15am - 12:00pm
Practical Administration of TMS for Depressed Patients, Part II
Presented by Michelle Cochran, MD, DFAPA
Room: 
Roman I

0.75 hr CME

12:00pm -12:15pm
Group Photo
12:30pm - 2:30pm
Rotate Stations - (Live demos, finding MT) – Questions with Faculty at each Station
Room: 
Pompeian Ballroom

2 hrs CME

2:30pm - 2:45pm
Break
2:45pm - 3:45pm
Practical Administration of TMS for Depressed Patients, Part III
Presented by Debra Stultz, MD
Room: 
Roman I

1 hr CME

3:45pm - 4:45pm
Practical Administration of TMS for Depressed Patients, Part IV
Presented by Richard Pitch, MD
Room: 
Roman I

1 hr CME

4:45pm - 5:00pm
Break
5:00pm - 6:00pm
Beyond Depression: Other FDA Cleared Indications
Presented by Mohamed Abdelghani, MD, DLFAPA
Room: 
Roman I

1 hr CME

6:00pm - 7:30pm
Evening Reception – with Device Sponsors
Room: 
Pompeian Ballroom
Sunday, January 23, 2022
7:00am - 7:30am
Breakfast
Room: 
Foyer

(Complete Open Book Test during Breakfast or prior to first lecture)

7:40am - 7:45am
Day 2 Welcome & Orientation of the day
Presented by Debra Stultz, MD, co-chair Education Committee
Room: 
Roman I
7:45am - 8:45am
Practical Administration of TMS, Part IV
Presented by Brian Smith, MD
Room: 
Roman I

1 hr CME

8:45am - 9:45am
Emerging Research & Promising (Non-FDA cleared) Indications
Presented by Saydra Wilson, MA
Room: 
Roman I

1 hr CME

9:45am - 10:45am
Essential Insurance & Financial Matters
Presented by Todd Hutton, MD, FAPA
Room: 
Roman I

1 hr CME

10:45am - 11:00am
Break & Pick up Box Lunch
11:00am -12:00pm
Questions with Faculty
Room: 
Roman I

1 hr CME

12:00pm - 3:00pm
More Hands On-Time - Rotate Stations: (Live demos, BEAM, Seizure Station, learning about devices, finding MT)
Room: 
Pompeian Ballroom

3 hrs CME

 

*The schedule is subject to change.

Physicians
In support of improving patient care, this activity has been planned and implemented by Amedco LLC and the Clinical TMS Society. Amedco LLC is jointly accredited by the Accreditation Council for Continuing Medical Education (ACCME), the Accreditation Council for Pharmacy Education (ACPE), and the American Nurses Credentialing Center (ANCC), to provide continuing education for the healthcare team.
Credit Designation Statement – Amedco LLC designates this live activity for a maximum of 16.25 AMA PRA Category 1 CreditsTM. Physicians should claim only the credit commensurate with the extent of their participation in the activity.