You are here

PULSES Nashville: Schedule

Saturday, September 11, 2021
6:45am - 7:15am
Main Registration for PULSES Conference & Breakfast
Room: 
SoBro Foyer
7:00am - 7:15am
Welcome
Presented by Michelle Cochran, MD, DFAPA, co-chair Education Committee
Room: 
SoBro
7:15am - 8:30am
TMS: History, Basic Principles and Some Practical Considerations
Presented by Professor Anthony Barker, BEng, PhD, FIET, FIPEM
Room: 
SoBro

1.25 hrs CME

8:30am - 8:40am
Break
8:40am - 9:55am
Basic Science to Clinical Practice: Repetitive TMS Becomes a Psychiatric Therapy
Presented by Linda Carpenter, MD
Room: 
SoBro

1.25 hrs CME

9:55am - 10:55am
Practical Administration of TMS for Depressed Patients, Part I
Presented by Kimberly Cress, MD
Room: 
SoBro

1 hr CME

10:55am - 11:05am
Break
11:05am - 12:05pm
Practical Administration of TMS for Depressed Patients, Part II
Presented by Debra Stultz, MD
Room: 
SoBro

1 hr CME

12:00pm -12:15pm
Break & Grab LUNCH (provided) & return to lecture hall
12:15pm - 1:15pm
Practical Administration of TMS for Depressed Patients, Part III
Presented by Richard Pitch, MD
Room: 
SoBro

1 hr CME

1:15pm - 2:15pm
Targeting & Calibrating and Introduction to Hands-On
Presented by Michelle Cochran, MD, DFAPA
Room: 
SoBro

1 hr CME

2:15pm - 2:25pm
Break
2:25pm - 5:25pm
Group Photo & Rotate Stations - (Live demos, finding MT) – Questions with Faculty at each Station
Room: 
Vanderbilt III-V

3 hrs CME

5:25pm -5:45pm
Break
5:45pm -7:15pm
Evening Reception – with Device Sponsors
Room: 
Vanderbilt III-V Pre-Function
7:15pm
Enjoy Sunset from Rooftop or Nightlife in Downtown Nashville or Rest up for Sunday!
Sunday, September 12, 2021
6:30am - 7:00am
Breakfast
Room: 
SoBro Foyer
6:50am - 7:00am
Day 2 Welcome & Orientation of the day
Presented by Debra Stultz, MD, co-chair Education Committee
Room: 
SoBro
7:00am - 8:00am
Practical Administration of TMS, Part IV
Presented by Brian Smith, MD
Room: 
SoBro

1 hr CME

8:00am -9:00am
Beyond Depression: Other FDA Cleared Indications
Presented by Randy Pardell, MD, DLFAPA
Room: 
SoBro

1 hr CME

9:00am -9:10am
Break
9:10am - 10:10am
Emerging Research & Promising (Non-FDA cleared) Indications
Presented by Saydra Wilson, MD
Room: 
SoBro

1 hr CME

10:10am - 11:10am
Essential Insurance & Financial Matters
Presented by Todd Hutton, MD, FAPA
Room: 
SoBro

0.83 hr CME

11:10am - 12:20pm
Questions with Faculty - Grab Box Lunch
Room: 
SoBro

1.17 hrs CME

12:20pm - 12:30pm
Break
12:30pm - 3:30pm
Open time with devices and remaining faculty
Room: 
Vanderbilt III-V

no CME

 

*The schedule is subject to change.

Physicians
In support of improving patient care, this activity has been planned and implemented by Amedco LLC and the Clinical TMS Society. Amedco LLC is jointly accredited by the Accreditation Council for Continuing Medical Education (ACCME), the Accreditation Council for Pharmacy Education (ACPE), and the American Nurses Credentialing Center (ANCC), to provide continuing education for the healthcare team.
Credit Designation Statement – Amedco LLC designates this live activity for a maximum of 14.50 AMA PRA Category 1 CreditsTM. Physicians should claim only the credit commensurate with the extent of their participation in the activity.